הסבר הלכתי

ככל שהשימוש בכיריים אינדוקציה צובר תאוצה, כך התגלו אתגרים לציבור שומר הכשרות, הן בפסח, והן בשאר ימות השנה למפרידים בין בישול בשר וחלב. זאת משום שבעת הבישול, לעיתים תכופות התבשיל גולש, נשפך או מתיז מהסיר על משטח הכיריים, ובכך המשטח הופך לא ראוי לשימוש בפסח, ולבישול בשר וחלב. חמור מכך, הסיר עלול להפוך לטרף כאשר יחזור אליו נוזל שנגע בכיריים.


היתרון הגדול בכיריים אלו, שהסיר לא בהכרח חייב לעמוד על המשטח עצמו, וניתן להוסיף שכבת הגנה, ובתנאי שאינו עבה מדי והינו בטיחותי מספיק.

כשמכסים את כל שטח הכיריים במשטח איכותי ועמיד לחום, הכיריים מכוסים הן מבחינה הלכתית והן מבחינה אסתטית.

*

לחילופין במידת הצורך, ניתן להשתמש במשטח הגדול המיועד לפסח, ולהימנע מכך מבעיות בשר וחלב.